Sightseeing på egenhånd i Siem Reap

Vi våknet idag til enda en dag med sol og varmt vær her i Siem Reap i Kambodsja. Vi sjekket værvarsel med yr-appen for noen dager siden og kan melde at yr er like lite pålitelig her som hjemme. Vi stelte oss og pakket en sekk med skittentøy som vi leverte til vask på hotellet. Denne fikk vi tilbake på kvelden og det var både rent, tørt og velduftende.

Jeg tok det tredje og eneste uprøvde frokostvalget idag. Dette skulle være en type sunn frokost, men likevel ble det to pannekaker først og når hovedfrokosten kom på bordet var det jaggu et lite hjørne av en gulrotkake der også. Så dermed skulle enhver tvil om at gulrotkake ikke er sunt være feid bort.

Etter å ha summet oss litt hoppet vi på hotellets tuk-tuk til byen for å traske gatelangs slik vi pleier å gjøre når vi er på ukjente steder. Det var litt langt å gå til byen, så tuk-tuk fungerte veldig bra.

IMG_1067IMG_1072
Tuk-tuk tur til byen. Jenta på bildet til høyre solgte snegler. Vi kjøpte ikke.

Vi ba om å bli hentet igjen kl 13 og startet med å traske noen gater opp og noen gater ned, var også innom en frisør og trimmet ned litt av det lille håret som spirer på hodet. En konsentrert frisør som avsluttet seansen med litt skuldermassasje. Det hele kostet 3 dollar. Jeg ga han 5..

IMG_1079IMG_1086

Vi ruslet videre gjennom noen hete gater. Kjøpte litt vann og slurpet i oss etter beste evne. Da vi oppdaget et marked styrte vi inn for å komme ut av solsteika. Markedet var i kjent stil fra andre markeder. Frukt og silke, grøntvarer og sandaler i skjønn forening med ferskt kjøtt, grisehoder og smykker av ulik kvalitet for å nevne noe. Vi fikk også handlet litt og Eva-Christine synes jeg er hard til å prute. Hun blir flau og går vekk når jeg setter igang. Jeg tror hun gjerne hadde betalt det de ba om….

IMG_1081IMG_1084
Skulle det være et grisehodet idag kanskje?

Etter å ha raidet gjennom marked og noen butikker satt vi oss ned og slappet av litt før vi fant et lite shoppingsenter som var godt avkjølt. Her kjøpte vi oss en is og ruslet etterhvert tilbake til der vi ble satt av og møtte hotellets tuk-tuk igjen.

Tilbake på hotellet ble det noen timer ved bassenget etterfulgt av en liten sen lunsj og så noen forsøk på biljard mens vi ventet på vår massasjetime. Vi hadde bestilt time kl 19 til en full-body treatment. Både strekking og trykking på punkter samt massasje. Damene var flinke og jeg kan nå si at på denne bryllupsreisen er det ikke Eva-Christine som har tatt mest på kroppen min. I 60 minutter koste vi oss, side om side, med hver vår massøse.

IMG_1116

Kvelden ble avsluttet med middag på hotellet med lokale retter idag. Mens vi ventet på maten kom det en diger hvit ku ruslende forbi på veien utenfor. Eva-Christine ble litt forfjamset, men vi lo litt av det. Plutselig kom kua tilbake og tok turen inn på hotellområdet, rett forbi der vi satt og en runde inne mellom husene og poolen. Den ble etterhvert borte og da servitøren kom tilbake og vi fortalte henne om kua, gikk hun og kokken på jakt og fikk jaget den ut igjen… Gøy på landet.

Ha en fantastisk ukestart, folkens. Vi koser oss på tur og i morgen reiser vi videre…  Heng med!

Dette innlegget ble publisert i Bryllupsreisen 2012. Bokmerk permalenken.

6 svar til Sightseeing på egenhånd i Siem Reap

 1. Gina sier:

  Blir ikke bare litt misunnelig på massasje, basseng og utforsking i ny by… Nyt dagene, og kos dere videre! God tur i morgen:)

 2. Lorelie sier:

  Alltid like moro å lese bloggen,du er like flink til å skrive som du er til å ta flotte bilder! Kos dere videre,spennende å følge dere! 🙂

 3. Astrid, brudgommens mor. sier:

  Kan du ta med massøsen hjem, så ansetter vi henne. Høres deilig ut. Fint at du har lært å prute, du husker hva jeg gjorde. Ha det flott videre.

 4. Erik sier:

  Men Eva det er uhøflig å ikke prute der nede.

  Tur med Tuk tuk til byen f.eks de vil ha $3 men d kosta $1.
  Så prut i vei Eskil.

  Eva ta et hint nå 😉 du må ta litt mere på mannen din… 😉 hehe.
  Knall bra skrivi forresten Eskil føles nesten som å være der 😉

  Kos dere på tur.
  Klem fra oss tre.

 5. Ellen Beate sier:

  Så utrolig artig det var å lese om alt dere har opplevd til nå! Kommer til å lese meg med dere videre:) Blir litt misunnelig, høres bare kjempe herlig ut alt sammen. Likte det bilde av elektrikkern du hadde litt tidligere, han var jeg ikke no særlig misunnelig på, må jo være en grusom jobb..!
  Dere får kose dere masse videre:)
  Hilsen familien Wold:)

 6. Nina sier:

  Det er gøy å prute !! 🙂

Det er stengt for kommentarer.