En deilig sommerdag

Åttende september idag og vi har hatt en flott sommerdag her i Desenzano. Etter en hyggelig frokost var det to gravide koner som måtte ta en ekstra dupp, så da benyttet jeg sjansen til å gå en tur i mitt eget tempo. Det er mye fint å se på langs vannet og en fin gå-vei langs sjøkanten. Ettersom det heter Gardasjøen er det vel å regne som sjøkant ??

IMG_2283

Det er svaner her iallefall og de er enda mer nærgående enn vi er vant til hjemmefra.

IMG_2289IMG_2285IMG_2286

Etterhvert kom melding om våken kone og vi koste oss ved bassenget med bading og soling. Naya viser stor iver etter å bade og hoppe uti, så det blir vel stupetrening om ikke lenge…. En dukkert i Gardasjøen med svigerfar ble det også før vi tok beina fatt for å finne lunsj.

IMG_2291

Den fant vi på en uterestaurant som serverte spekemat og salat. Vi koser oss i varmen.

Herfra gikk fruen og jeg til havna og tok ut til Sirmione som ligger som en tarm ut fra fastlandet ute i Gardasjøen. Google det den som vil.
IMG_2313IMG_2296IMG_2299IMG_2300IMG_2302IMG_2305IMG_2309IMG_2311

Her var det mye å se på og mange turister og hoteller. Trange gater og mye butikker passerte vi på vår vei ut til det ytterste punktet der det var museum og mye gamle ruiner å titte på.

Båttur tilbake gikk som smurt, lite bølger så ingen ble sjøsyke denne gangen  heller.

Etter en liten dusj og omkledning vagget vi ut for å spise middag. Jeppe hadde spottet en restaurant med kjøtt der bord var bestilt. Her kunne vi se på kjøttet ligge i kjøleskapet og så bestemme oss for hva vi ville ha. Tomahauk het kjøttstykket vi gutta spiste, men den kvinnelige delen av reisefølget fikk et annet kjøttstykke well done. Bildene får tale resten. Skal også sies at her får man ha med hund på restaurant. Det kom inn et følge med tre hunder og like etterpå et annet par med hund. Ikke noe problem, de la seg pent ned og var tydeligvis vant til dette.

IMG_2319IMG_2317

Gode og mette gikk turen videre til en isbar, samme som sist, som har et stort utvalg av deilige iser. Idag gikk jeg for hvit sjokoladeis som smakte veldig bra. Det er mye folk ute i gatene og været er upåklagelig.

IMG_2323

Dette innlegget ble publisert i Italia 2018. Bokmerk permalenken.