Telemarkspadlern 2017

16. september deltok jeg på Telemarkspadlern for første gang. Jeg meldte meg på i januar  og da var det uten tvil den lengste etappen på 46 kilometer som var aktuell.
Jeg reiste rett til Norsjø ferieland etter jobb på fredag og bodde på hytte der sammen med Ingvar og Geir. To trivelige karer med godt humør og mye humor. Etter innlosjering, registrering og litt mat ble ikke kvelden så lang. Vi gikk til køys ved 23-tiden og jeg sov mange ganger den natten…

Lørdag var det konkurransedag og starten for min del gikk fra campingplassen kl 08.30


Padleturen var opp til Notodden og tilbake. Det begynte fint og jeg klarte å holde følge med en annen kar i havkajakk. Etter noen kilometer klarte jeg å passere han og jobbet meg videre mot tre andre kajakker. En av de var en toer-båt og jeg svidde av mye krefter for å komme meg opp i hekken på de. Der ble jeg liggende i kanskje en kilometer eller to. Da kom det en annen toer-båt imot som de slakket av og snakket litt med. Det hadde ikke jeg tid til så jeg padlet videre alene. De var like bak en stund før de plutselig var søkk borte. Viste seg etterpå at de hadde brutt.

Jeg hadde nå kommet ut på Heddalsvannet og bølgene slo litt i båten og det var motvind. Jeg tenkte på turene rundt Nøtterøy med motvind og slit og forsøkte å si til meg selv at det er jo denne padleformen jeg liker best. Jeg skimtet en kajakk et stykke fram og dro godt innpå han sålenge det var litt rufsete føre. Dette gikk over etter et par kilometer og da klarte jeg aldri å hente inn han i båten foran.

På Notodden var det vendepunkt ved en brygge. Jeg fikk banan, bolle og eplemost til drikke. Tok meg også tid til å gå på land et par minutter for å strekke og bøye litt på skrotten.

Turen nedover igjen føltes lang. De andre som padlet 23km fra Notodden hadde jeg møtt når jeg hadde et par kilometer igjen, så jeg visste de var langt foran og uten mulighet for å hente inn. Motvinden jeg hadde hatt oppover var nå blitt til en svak medvind og ble etterhvert helt borte og bølgene forsvant. Her var det lite hjelp å få…

Utfordringen lå mest i å klare å padle jevnt. Jeg måtte teste ut flere alternative stillinger i båten for å forandre belastningen. Ryggen var ikke særlig glad i dette…
Etter fem timer og atten minutter var jeg i mål som nummer 6 av 8 som kom i mål. Det var tre kajakker som måtte bryte. Jeg logget 43,2km på min GPS noe som ga en snitthastighet på 8,2 km/t.

Her er noen tall:
Fra start til Notodden: 2:43:00 og snittfart på 7,9. Jeg tok i brygga på Notodden kl 11:13
Fra Notodden til mål:  2:32:24 og snittfart på 8,5. Målgang var kl 13:48

Klikk her for stort kart.

Da er det bare å si takk for turen og et perfekt arrangement.

Dette innlegget ble publisert i Padleturer. Bokmerk permalenken.