Going to Phoenix and Grand Canyon

09:05 – Washington time. (GMT-5)

Vi sto opp tidlig idag. Klokka var vel halv fire på natta når vi forsøkte å gni ut søvnen av øynene. Litt enkel frokost på rommet, før vi sjekka ut. Den forhåndsbestillte transporten kom bare et par minutter etter avtalt tidspunkt, så denne gangen virket det fint. Ut til flyplassen bar det og i skrivende stund sitter vi i en Airbus 319 i 11540 meters høyde på vei mot Phoenix.

Ved innsjekkingen ble koffertene veid og den ene av koffertene var for tung. Etter et par ompakkinger for å få vekta over i håndbagasjen, ble den godkjent. Rart at de heller vil ha vekta inn i kabinen fremfor en koffert med et par sko for mye. Jaja, regler er regler og de er det ingen vits i å prøve å gå utenom her borte.

Amerikanerne er veldig opptatt av sikkerhet i alle ledd. På de fleste museumer og tilstelninger må man gjennom den samme type sikkerhetskontroll som om man skal ut å fly. De sjekker bagger og scanner kroppene våre til stadighet. Alt som kan være farlig blir det opplyst om. Som om at kaffen er varm, pletten med mat på er varm, mind the gap, osv osv…

Vi forflytter oss nå til en ny tidssone og blir hengende enda 3 timer til etter norsk tid.

22:19 – Phoenix time. (GMT-7)
Nå har vi kommet i orden på hotellrommet her i Grand Canyon. Etter å ha landet i Phoenix fant vi leiebilen vi skulle ha og kom oss avgårde. Vi skulle ha med GPS i bilen og fikk med en garmin streetpilot. Vi endte opp med å bruke tomtom’en min… Etter en stopp på et gatekjøkken fant vi fram.
Da vi kjørte fra Phoenix viste temperaturmåleren 42 varme. Det var ufattelig hett der. Det krøp nedover etterhvert, og når vi ankom Grand Canyon var det ca 30 grader. Veldig varmt!
Vi tok turen bortom ei sjappe som selger suvenirer og billetter til nasjonalparken.
Etter at endel shopping var unnagjort, puttet vi oss selv inn i bilen og kjørte inn i parken.
Som bildene viser så vi litt av parken..
En shuttlebuss tok oss til et utsiktspunkt hvor vi ventet på solnedgangen…

Kveldens middag ble kjapt unnagjort på en pizza-bule borti gata her. Ikke det mest koselige stedet, men med pizza i magen ble vi gode og mette.

I morgen venter en fantastisk opplevelsesreise vi har store forventninger til. Stikkord: fly, jeep, båt og buss…

Følg med videre og legg gjerne inn en kommentar… Bare skriv inn navnet ditt i det ene feltet, koden i det andre feltet og kommentaren i det tredje.. 🙂

Dette innlegget ble publisert i USA 2009. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Going to Phoenix and Grand Canyon

Det er stengt for kommentarer.