Exploring Grand Canyon

Dagen idag har vært en utrolig innholdsrik dag med en fantastisk tur over, inni og rundt Gran Canyon.

Det hele startet etter en kjapp frokost på rommet klokken 0530. Deretter tok vi leiebilen bort til den lille flystripa like ved siden her der vi ble sjekket inn og fikk våre boardingpass.
Inn på flyet og opp i lufta bar det. Et lite dinglefly med plass til 19 passasjerer. Vi kretset litt rundt over Grand Canyon og fikk en guide på øret som fortalte litt om hva vi så.
Vi landet på en annen flyplass og der fikk vi utlevert en frokostpakke som vi inntok i solen utenfor ventehallen.

Neste step på turen var en biltur inn i canyonen. Bilene var noen eldre pickuper som var påmontert sitteplasser bakpå. Vi plukket ut den med de største hjulene og høyeste bakkeklaring. Dette skulle vise seg å ikke være så dumt siden sjåføren var en ung kar med godt driv innover autostradaen… I forhold til Afrikas highway, var vaskebrett-veien vi humpet innover på en god motorvei 🙂

Da vi kom fram til destinasjonen gikk vi inn i en grotte som var gravd ut av vann oppigjennom åras løp. Det var høye fjellsider og lyset slapp inn på toppen, men ikke alltid like sterkt. Det ble en god effekt og et morsomt lys med mye farger inni der. Guiden fortalte og viste oss rundt. Han var oppvokst i strøket her og kunne en masse om stedet. Blant annet hadde Britney Spears spilt inn en musikkvideo inne i denne grotta.

Så gikk kjøreturen tilbake til byen hvor vi skulle ta buss til neste destinasjon. Nå sto en minnesrik båttur foran oss. Bussen kjørte ned gjennom en lang tunnell som endte opp under en bro der båtene ventet på oss. Dette var digre katamaranaktige gummibåter som skulle ta oss nedover Colorado River.
På veien nedover fortalte guiden en masse historier om stedet og også noen skrøner. Vi stoppet to ganger på veien for å spise og gå på do.. Det er en utrolig opplevelse å putre med båt i dette farvannet. Gigantiske fjellsider og en natur som skiller seg fra alt annet. Vannet var kalt… Ca 9 grader som det var uansett årstid. Temperaturen i lufta var en helt annen sak. Det var utrolig varmt, 40-45 grader og den vinden vi kjente var varm. Sola sto omtrent rett over hodene på oss og sørget for at svetten piplet og hodene var varme. Jeg tror capsen min ble duppet i vannet 10-12 ganger i forsøk på å holde hodet kaldt…

Etter båtturen var det tilbake til bussen, som heldigvis var godt temperert. Vi skulle nå busse tilbake til flystripa vi reiste fra i morges. Det var et par timers tur. Sjåføren plapret i vei om det vi så og fortalte en masse vitser og skrøner fra sine mange år som ranger i diverse parker rundtom i landet.

Som dere skjønner har vi sett Grand Canyon både fra utsiden og innsiden. Dette er en tur som varmt kan anbefales alle som vurderer en tur hit.

Dagens middag tok vi på hotellets flotteste restaurant…
I skrivende stund har klokka blitt 2200 og vi er alle veldig trøtte. Nå skal vi sove en god natt, endelig. De siste dagene har ikke gitt oss så mye søvn som vi kunne trengt.

I morgen setter vi oss i leiebilen og kjører videre til ferieturens neste destinasjon.
Det blir nok ett og annet å fortelle om derfra også tenker jeg 🙂

Følg med…..

Dette innlegget ble publisert i USA 2009. Bokmerk permalenken.

2 svar til Exploring Grand Canyon

Det er stengt for kommentarer.