Independence day

19:00
Idag var frokosten enda ett hakk dårligere, syntes iallefall noen av oss. Var litt senere ute og dermed enda flere folk der. Det ble noen toaster uten pålegg, et par muffins to halve bananer…
Bare undres over hvorfor 75% av frokostutvalget er muffins og småkaker.

Vi satte kursen mot Capitol Hill for en omvisning der. Digert bygg og mye historie i veggene der.
Deretter var det Spy -museet som sto for tur. Mens de eldste vandret mot Arlington fikk vi oss en innføring og ny kunnskap om hvordan etteretning og spionasje foregår og hva slags utstyr de har brukt.

Vi tok en taxi etter og møtte de andre ved Arlington gravplass. Det er helt utrolig mange hvite gravstøtter å se der. Linet opp på kryss og tvers. Graven til JFK var en av de store, og også en egen grav for ukjente soldater. Der marsja det en soldat fram og tilbake med jevne mellomrom. Det var stille der og endel folk samlet seg og så på.

Videre gikk vi hjemover igjen og endte med å ta metro’n tilbake til hotellet. På veien spiste vi middag på samme sted som igår. Veldig mye folk ute i gatene her idag. Nå skal vi snart stikke bort til capitolen og sjekke trøkket og fyrverkeri som smelles av kvart over ni. Vi har live-sending på TV bortifra der og det er et folkehav og mye artister og underholdning.
Denne dagen lar ikke amerikanerne gå stille forbi!

22:20
Tilbake på hotellet igjen nå. Amerikanerne kan dette med å feire seg selv og lage heftig fyrverkeri. Bildene får tale for seg selv. Folkehavet som var mellom capitolen og monumentet var enorm. Folk satt overalt nedover «the mall» for å se fyrverkeriet. I det samme øyeblikket den siste raketten smalt, skulle alle hjem. Det gikk utrolig bra, men køen for å komme seg ned til metroen var laaang.. Vi var veldig gla vi ikke skulle ta den noe sted.

Dette innlegget ble publisert i USA 2009. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Independence day

Det er stengt for kommentarer.