Hiking i Gand Canyon

Vi startet opp dagen idag her på Red Feather Lodge med litt dårlig tid og litt sent ute til avtalt oppmøtetid for dagens hiking tur i Grand Canyon. Dette var en guidet tur som vi hadde bestilt på forhånd.

IMG_4256Vi møtte guiden like før kl 09 og etter en sving innom toalettet, var alle klare for avgang. Vi ante fint lite om hva som lå foran oss, da vi fulgte guiden vår ut mot kanten av canyonen. Nedover stien bar det og det gikk veldig fint. Gode stier og jevnlige stopp der guiden velvillig delte av sin kunnskap om alt fra canyonen oppbygning og planter og dyr som levde der. De farligste dyrene de hadde var ekorn. De kunne bite… Andre dyr her var bjørn, mountain lion og sikkert noen slanger og andre kryp. Ekorn så vi mange av. De var ganske så innpåslitne og måtte skremmes bort hvis du ikke ville ha de opp i sekken din.

IMG_4266IMG_4275IMG_4278IMG_4293

Muldyrene har forskjørsrett og er “eiere” av stien ned. Du har bare å vike ut av stien når det kommer. Vi var så heldige å møte på noen av disse som ble ledsaget oppover stien. Muldyrene er overlegne på disse stiene på grunn av øynene som sitter plassert på en slik måte at den ser alle beinene sine samtidig. I likhet med hester, er de veldig redde for beina og det er en god ting i dette terrenget.

IMG_4299IMG_4303

Vi gikk ned til 3-mile resthouse, som altså var 9,6km tur retur. Ikke en avskrekkende distanse, men med en høydeforskjell på 645m en vei, så var det tøft likevel. Vi satte oss ned og spise vår medbragte lunsj og pratet med guiden. Han tok oss med til en fin avsidesliggende plass der vi satt helt for oss selv sammen med noen ekorn som gjerne ville hatt litt mat. Det fikk de ikke.

IMG_4341

Temperaturen her ble målt til nesten 40 grader. Tilbaketuren opp igjen, var krevende på grunn av varmen. Med tiden til hjelp, mye vann i sekken og en fantastisk flink guide, gikk turen fint. Turen ble avsluttet med en liten titt på noen fosiler som for meg var ganske unødvendig.

Tilbake på hotellet fikk vi dusjet og vasket både turtøy og sko. Alt var nedstøvet og leggene måtte skrubbes flere ganger før kluten sluttet å bli rødlig…

Middag ble idag inntatt på et Steakhouse like over gaten her. Et helt greit sted der biffer, burgere og spareribs fikk nye bein å gå på.

Tidlig kveld idag. De andre i reisefølget skal tidlig opp og sjekke ut soloppgangen ved rim’en imorgen grytidlig. Jeg og fruen velger å hvile ut før en lang kjøretur til Las Vegas i morgen.

Ha en fin dag Smile 

Hilsen fra oss på tur.

Dette innlegget ble publisert i USA 2014. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hiking i Gand Canyon

  1. Nina sier:

    … kjenner jeg blir litt skeptisk på setningen om at maten får nye bein å gå på ?!

  2. Eskil sier:

    Ja, Nina. Nå går maten rundt på våre bein. Det er ikke lite mat vi drasser rundt på nå i disse feriedagene, så det blir knekkebrød og kål når vi kommer hjem..

Det er stengt for kommentarer.