Gallup til Grand Canyon

Idag har vi hatt nok en dag med mye bilkjøring. Nesten 280 miles har vi kjørt idag. Vi begynte med utsjekk og frokost på vanlig måte, men idag måtte vi ta til takke med turens dårligste frokost sålangt. Rett før frokost var jeg ute og ville ta noen bilder av toget som til stadighet dundret forbi. Selvsagt kom det ikke et eneste lite tog når jeg sto ute, så det ble med å fotografere naboen istedet. Kan det være jordrotter?
Fant også et lik av en eller annen slags firbent pelsdyr som jeg heller ikke kan si hva har vært…
IMG_4113IMG_4115

IMG_4119Vi pakket Forden og kjørte route66 videre vestover fra Gallup. Etter mange miles på r66, måtte vi ut på I-40 som er den nye veien som har tatt over for route66. Der går det unna i 75 miles (ca 130km/t) og etter endel miles stoppet det helt opp. Vi ventet og vi ventet mens køen bak oss ble lengre og lengre. Det varte og rakk og folk gikk ut av bilene og satt rundtom. Noen gikk på do i buskene mens andre tok noen tøyeøvelser. En time gikk og så begynte vi å få rapporter på hva som hadde skjedd av folk som hade gått opp til ulykka der fremme. Det var en 18-wheeler som hadde veltet og lå på tvers over veien. Ingen personskader, men det gikk enda en time før vi var på vei videre.

Idag har vi passert grensen til staten Arizona hvor vi er nå, og jaggu har vi måttet stille klokka enda en time bakover. Så nå ligger vi 9 timer bak dere der hjemme i Norge.

IMG_4140IMG_4143

Turen gikk videre til Holbrook hvor vi stoppet for lunsj som vi inntok på Joe & Aggies Cafe. Denne har ligger der i mange år og bar litt preg av det utfra inventar osv. Men koselig var det, flinke folk og god mat. Et vellykket stopp Smile

IMG_4152

Videre gikk ferden mot Winslow hvor vår turbok om route66 kunne fortelle at det fantes et kjent gatehjørne. Dette fant vi lett..

IMG_4187

Herfra duret vi videre mot et meteor krater som nesten lå langs r66. De har funnet ut at en meteor slo ned her for 50.000 år siden og da laget en stor greie ut av det på ekte amerikansk vis. Det vil si at du må betale for å komme inn på området, et museum, en gavebutikk, matsalg, en kino med en dårlig film som ruller og går og guidet tur.

IMG_4213

Herfra rasket vi på i retning Grand Canyon. På veien måtte vi innom en matbutikk for å handle til morgendagens utflukt. Der fant fruen norsk Jarlsberg ost fra Tine.

IMG_4239

Litt middag har vi inntatt her i Grand Canyon og i morgen skal vi inn i selve parken. Nå venter en god natts søvn for oss… 

Dette innlegget ble publisert i USA 2014. Bokmerk permalenken.

2 svar til Gallup til Grand Canyon

Det er stengt for kommentarer.