Båttur til det flytende marked

Altfor tidlig ringte klokka idag. Med grus bak øyelokka var det et trøtt ektepar som dingla til frokost. Corn-flakes, minipannekaker og gele-syltetøy på noe toast-lignende brød-loff var det beste vi fikk til.

Guiden sto klar når vi kom, med ny sjåfør og ny bil. Denne gang en 2 år gammel Toyota Camry hybrid. Ja, du leste riktig..  Camry hybrid! Bilen gikk fint, behagelig sjåfør som hadde en helt annen kjørestil en gårdsdagens råtass. Det skal sies at på hjemoverturen senere på dagen var han nok litt sliten og kort i lunta denne nye sjåføren også.

Vi ble sluppet av ved et lite fergeleie og guiden fikk oss ombord i en elvebåt som tok oss gjennom mange trange og fine kanaler der folk bodde tett inntil. En spennende tur og en morsom båt som det virket som hadde alfor stor motor. Den nybakte fru Bjørnø kom seg fint gjennom turen uten å bli sjøsyk.

IMG_1530IMG_1546

Målet med turen var “the floating market” og dette var et morsomt sted. Mange butikker med bryggeplass lå tett i tett. Vi kjøpte oss en tur med en padlebåt, en dame padlet og vi var med. Innimellom mange andre kanalbåter og butikker, noen på bryggene og noen i andre båter..  Her må nok bildene fortelle resten.

IMG_1550IMG_1558
Her er damene ute med butikkene sine. Mange slike små båter var fylt opp til randen med varer de solgte.
IMG_1567IMG_1574
Ikke bare ser denne motoren litt stor ut. Den høres for stor ut og det føles stort ut når han gir på… Veldig kult da! Legg merke til den vakre hatten til den unge fruen på rad to i bildet til høyre. Dette nyinnkjøpte hodeplagget, prutet kraftig ned av ektemannen, kan med enkle håndgrep gjøres om til en vifte og også slås helt sammen og legges i håndvesken. Snedig hatt….

IMG_1583IMG_1599

Når vi var ferdige her reiste vi til det som tidligere het Rose Garden, men som nå heter Sampran Riverside. Her fikk vi en innholdsrik lunsj-buffet med det meste av mat man kunne ønske seg. Videre skulle vi få se et show som de kalte “Thai Village Cultural Show” som skulle vise oss de forskjellige kulturene i Thailand. Her var det dansing, boksing, kampsporter og med et pling-plong orkester på xylofoner som fikk meg til å mimre om musikktimene på barneskolen. Vi gjespet vi oss igjennom showet og var fornøyde når de endelig ble ferdige. Etterpå hadde de en elefantoppvisning der de showet litt og også viste litt hva elefantene kunne brukes til.

IMG_1606IMG_1646
Til venstre sees sushi-avdelingen av lunsj-bufeten. Hva tror du om dette Beate?  Lunsj for deg?  På bildet til høyre ser vi en oppvisningskamp på dette fantastiske showet de hadde satt opp. Shower skryter de av å være “Thailands longest running show” med over 16 tusen visninger. Vi synes da det kunne være på sin plass at musikerne hadde fått den nødvendige treningen til å kunne spille på samme takt.. Det hørtes ikke så bra ut.

IMG_1651IMG_1664
Elefantshow.

Herfra gikk turen tilbake til byen som tok nesten to timer. Mye trafikk og mye kø i denne byen. Vi ankom hotellet og fant oss fort en dusj og et badekar.

Dagens middag ble idag, som den har blitt de siste tre ukene, inntatt på nok en restaurant i gangavstand fra hotellet. Lasagne til meg og Fajitas til Eva-Christine. Vi begynner nå å bli mektig lei av merkelig mat på ulike restauranter og gleder oss stort til grovt brød, melk, nugatti, hjemmelaget pizza, skikkelig dopapir og frisk kjølig luft. Vi gleder oss også veldig til å se igjen alle dere vi er så glade i.

Nå har vi bare en hel dag igjen her i Bangkok. I morgen har vi ingen guide eller noe program og dagen etter reiser vi hjem. Vi har laget noen små planer for morgendagen, men hvis noen har noen anbefalinger til hva man kan se eller finne på i Bangkok, så del det gjerne med oss.

Takk for alle bursdagsgratulasjoner jeg har fått idag. Dere der hjemme kan jo feire dagen min noen timer til, mens her i Bangkok er den snart slutt.

nattinatt.

Dette innlegget ble publisert i Bryllupsreisen 2012. Bokmerk permalenken.

5 svar til Båttur til det flytende marked

 1. Onkel Magne sier:

  Takk for mange fine bilder fra en del av verden så ukjent for meg.

  Så en forsinket (den er jo over for deg) gratulerer med dagen Eskil.

 2. Gina sier:

  Nyt den siste dagen deres! Det har vært så spennende å følge dere her, du skriver veldig bra og tar flotte bilder! Gleder meg til dere kommer hjem igjen, og på besøk hit. Kos dere i morgen, og riktig god tur hjem! Ser frem til ny oppdatering i morgen. Glad i dere.

 3. Gunnar/besta sier:

  Hei Brudepar. Bestemor og jeg gratulerer Eskil med dagen i går. Festingen gikk vel greit, ingen kuppehue følelser i dag, du er vel som vanlig på vannvogna, så det er vel ingen fare der. Vi ser freem til å se dere hjemme igjen på tirsdag. Nå tenker jeg at det skal bli godt å komme hjem igjen. Ha en fortsatt fin tur.

 4. Lilleba sier:

  Ludvig syns det hørtes ut som en skikkelig bra frokost 🙂

 5. Nina sier:

  Den hatten Eva-Christine; når skal du bruke den her hjemme? 🙂

Det er stengt for kommentarer.