Tempel, gull og edelstener

Idag var det på tide med mer omvisning med guide. Etter en god natts søvn uten unødvendige avbrytelser, og en middels god frokost, møtte vi overraskende friske og opplagte en punktlig guide i lobbyen kl 08. Med kurs mot et av byens templer humpet og gikk det gjennom Bangkoks noe trafikerte veier. Sjåføren er en typisk city-driver med godt trente føtter på alle pedaler.

Fremme ved tempelet, Wat Traimit, fikk vi se en Buddha i gull. Den er 4 meter høy og veier 5,5 tonn og ruget godt der den var plassert. Statuen var tidligere heldekket av gips og var blitt flyttet litt rundt på og ved et uhell i 1955 falt den på bakken og gipsen ble skadet og de oppdaget at den inni var av gull. Gipsen ble så fjernet og fremstår idag som en stor gull-Budha.

IMG_1370IMG_1376
Tempelet på bildet til venstre rommer gull-Buddha’en på bildet til høyre som er 4 meter høy og veier 5.500 kilo.

Herfra reiste vi videre til neste tempel, Wat Pho, som er Bangkoks største og eldste tempel. Her finnes den lengste liggende Buddha. Den er 15 meter høy og 46 meter lang. Den er laget av teglstegn, gips og bladgull. På føttene er det lykkebringene bilder av perlemor. Her donerte vi 20 bath (3,70 NOK) og fikk en liten kopp med mynter som skulle en og en puttes oppi et 80-talls spann og når det var gjort og du var kommet til enden kunne du ønske deg noe… Tempelet inneholdt litt under 400 Buddha statuer og en av de få der Buddha’n står oppreist.

IMG_1383IMG_1393
IMG_1410
IMG_1416

 

Neste stopp på turen var Grand Palace og Wat Phra Kaew. Dette ble laget for å huse landets mest dyrebare Buddha skulptur. Grand Palace ble kongefamiliens hjem til tidlig på 1900-tallet. Her var det masse folk og det er kanskje ikke så rart. Det er Thailands helligste helligdom, til tross for dette bor det ingen munker her. Det var utrolig mye gull-glitter overalt i dekorasjoner. Bildene får si resten.

IMG_1430IMG_1432
På bildet til venstre ser vi en modell av Angkor Wat som står plassert inne på Wat Phra Kaew.
IMG_1436IMG_1441

Vi trodde nå at turen var over, men som en liten ‘”bonus” tok guiden oss med til Gems Gallery. De skryter av å være “The worlds biggest jewelry store”. Her fikk vi en velkomstdrikke, sprite og cola takk, og så fikk vi se en film om hvordan de finner safirer og rubiner og andre glitrende stener og om hvordan disse gjøres lekre. Etterpå gikk vi en runde i produksjonslokalene og fikk se sliping og montering i praksis. En egen guide fra stedet fulgte oss rundt og fortalte gladelig. Til sist gikk vi gjennom en diger handle-gate som sikkert kan oppleves som et paradis for mange. Jeg var glad jeg ikke hadde tatt med meg noe kredittkort på turen, vi skulle jo bare se på templer. Det viste seg å ikke være noe problem. De kom gjerne ut til hotellet med varene og med portabel betalingsterminal… Eva-Christine shoppet seg en ring…

IMG_1449IMG_1469

På vei tilbake til hotellet ba vi om å bli sluppet av på en passende lunsj-restaurant og fikk oss en god lunsj. Tilbake på hotellet dukket det opp en herremann til avtalt tid med ring og betalingsterminal.

Vi testet så poolen på hotellet, før vi senere gikk ut for å finne middag som vi idag ordnet oss på “Fire Station” som er en restaurant borti gata her. Der var det jaggu dyrt… hele 876 baht (166 NOK) for tre stk drikke og to burgere. Vi er i storbyen nå Smile

IMG_1487IMG_1509
Fruen i poolen.. Til høyre sees en gatebar, mobil sådan.

Vi må grytidlig opp i morgen til tidlig tur med guiden. Det er jo også en viktig dag i morgen, krompen og kjerringa har jo bryllupsdag blant annet, og vi vil ikke gå glipp av mer enn absolutt nødvendig.

Ha en strålende kveld.

God natt fra Bangkok.

Dette innlegget ble publisert i Bryllupsreisen 2012. Bokmerk permalenken.

7 svar til Tempel, gull og edelstener

 1. Hanne og Dag sier:

  Godt å høre at formen og mager og alt er tilbake in good shape. Vi ønsker dere noen fine dager før dere gjør retur til gode gamle Norge. Kanskje vi kan legge neste felles familieferie til Norges stavkirker……… Vi gleder oss til å få dere hjem igjen! Kos dere de siste dagene og ikke minst: Hipp hurra for Eskil som har bursdag i morgen lørdag. Mange klemmer fra svigersene

 2. Astrid, brudgommens mor. sier:

  Da håper jeg dere har hatt en god natt i Bankok, i motsetning til han i sangen.
  Så: Gratulerer med dagen Eskil!!! Ønsker deg og dere begge enda en flott dag.
  Gleder meg til hver kveld, for å lese hva dere har opplevd! Klem.

 3. Eli og Per Oddvar sier:

  Det var en glitrende oppdatering av dagens hendelser i Bangkok;-) Godt å høre du er ok igjen, Eskil! Hipp hipp hurra og gratulerer så mye med dagen, kos dere masse videre, så vi har noe å glede oss til å lese om i morgen kveld også;-) Bursdagsklem til bursdagsbarnet og stor klem til fruen også <3

 4. Nina sier:

  Gratulerer med dagen Eskil 🙂 🙂

  Og jeg digger den betalingsløsningen de hadde på smykkebutikken 🙂 hehe, de har skjønt det 🙂

 5. karamEllen sier:

  Herlig lesning,nok en gang!
  Gratulerer så mye med dagen,Eskil!Ønsker deg en
  fantastisk nydelig dag!Må din kone ta like godt
  vare på deg,som hun alltid gjør 🙂 Vi får feire deg
  litt neste lørdag!;-) Hipp hurra for deg!Store klemmer fra
  lang-,kort- og firbent Holtan 🙂 Kos dere de siste dagene
  på bryllupsreise!

 6. eskil sier:

  Takk for alle gratulasjoner og hyggelige kommentarer. Veldig koselig 🙂

 7. Erik og Julie sier:

  Gratulerer med dagen Eskil håper en var fin.
  SÅ veldig finut den turen i det flytende markedet vi fikk alderig vært der men vi skal tilbake så det ordner seg nok 😉

Det er stengt for kommentarer.