Reke gatelangs i Hanoi

Dagen startet på en sløvende måte. Intet oppsatt program idag, så vi sov litt lenger og tok frokosten i siste liten på hotellet. Etter enda mer sløving, la vi ut på tur ved 13-tiden. Vi begynte med den ene gata og fortsatte med neste.  Vi oppdaget stadig at vi hadde gått gata før, men da var vi allerede i enden så det merket vi lite til.

IMG_0750IMG_0755
Det er trange gater og mye folk her i Hanoi.

IMG_0742IMG_0753
Et yrende liv overalt. Sykkelselgeren til høyre selget hatter i alle størrelser.

I Hanoi er byens gater i den delen vi er, altså i den gamle delen av byen, lagt opp slik at du får de samme type varer i den samme gata. Skal du ha leker, går du til gata der slikt selges. Vesker er i en annen gate og gullselgerne er i enda en annen gate. Fant idag den første fotobutikken, men ble litt skuffet da prisene ikke var så lave. Som et eksempel sjekka jeg pris på et gopro hero2 som kosta 430 us-dollars, så der var det lite å hente.
Lunsj fant vi bak en liten dør på fortauet. Noe kinainspirert mat ble det til lunsj denne gangen.

IMG_0756IMG_0758
Her sitter det folk og spiser. En liten restaurant. Til høyre er et galleri. Det fine med galleriene her er at de har bilder som du skjønner hva det er bilde av.

IMG_0763
Vi stoppet i en park for å slappe av litt i skyggen. Da trillet det forbi en dame i rullestol med antagelig sin datter bak. Hun sjekket søppelkasser for verdier. Ga henne 10.000 dong så var det intet problem å få ta bilde av dem.

IMG_0764IMG_0765
Mens vi satt der på krakken og kjente at vi ville ha litt vann, kom en vannselgende dame forbi. Hun ville ha 20.000 for en flaske. Vi endte opp med to flasker for 20.000 pluss at hun poserte på et par bilder.

IMG_0767IMG_0772
Parken var tydelig mye brukt til bryllupsfoto. På den korte tiden vi satt der var det 2 par på fotoshoot. Jeg stilte opp jeg også, men manglet smokingen. Det blir ikke helt det samme med en svett t-trøye med jobbreklame på…

IMG_0775IMG_0784
To versjoner av gatekjøkken.

IMG_0780
Denne dama solgte noe søtsaker fra kurven sin. Hun ville ha 5000 for en sånn merkelig frityrstekt sak. Jeg sa ok, men da måtte jeg få ta bilde av henne. Det var greit. Jeg smakte på den, men spyttet det ut. Ikke bra!

IMG_0783
Her er drømmejobben i Hanoi. Elektriker i et virvar som jeg nekter å tro at noen har oversikt over. Ledninger som forhåpentligvis ikke er i bruk, henger ned fra stolper og trær og det det ser helt utrolig rotete ut.

Etter noen timer på tur, tok vi en dusj på hotellet før vi gikk ut til middag. En liten spasertur før vi fant en lokal restaurant som serverte oss biff-kjøtt idag. Lokale retter denne gangen. Vi var der når de åpnet kl 19 og da var det forholdsvis stille. Etter litt tid strømmet det på med småbarnsfamilier så da var det på tide å forlate lokale hurtigst mulig. Får prøve en dessert på rommet idag istedet, det ble ikke noe av igår…

Formen er på vei oppover. AC’n er satt til 29 grader (27 om natta) og vi har begynt å spise en saltpille om dagen som Eli passet på å tipse oss om å ta med. Så da får vi håpe fortsettelsen går bra.
Hørt fra Eva-Christine igår kveld: “Det må være litt deilig å være kald på føttene….”

Mange varme tanker til alle dere som har bidratt til denne turen for oss Smile  Håper dere føler vi har fortjent det og liker det dere ser pengene har gått til. Vi gleder oss til fortsettelsen som i morgen går ut av Vietnam…

Her er en liten test for å vise hvor vi har gått idag:

Dette innlegget ble publisert i Bryllupsreisen 2012. Bokmerk permalenken.

2 svar til Reke gatelangs i Hanoi

Det er stengt for kommentarer.