Krig og huler .. og endel gåing idag.

Idag ble vi hentet kl 08.30 av guidene våre. Dagens reisemål var halvannen times kjøring ut av byen til et sted der vietnameserne gjemte seg i huler under bakken under krigen. Kjøreturen bortover ga mange inntrykk av hvordan trafikken går i denne byen. Det er faktisk litt system i all galskapen, selv om det absolutt ikke ser sånn ut. Vietnameserne har et litt enkelt syn på sikkerhet i forhold til i vår del av verden. At det sitter 4 personer på en liten motorbike er helt vanlig. Kanskje det beste jeg så idag var mannen som kjørte og ei dame satt bakpå med begge beina på samme side og så guttungen på fanget…

Da vi ankom stedet med hulene, begynte vi på en omvisning på området vi fikk se en demonstrasjon av hvordan de kom seg ned i de knøttsmå hullene i bakken for å gjemme seg. Det var også større åpninger og flere steder hadde de åpnet helt opp så man kunne se nedi der de spiste mat blant annet. De hadde alt nede under jorden. Kjøkken, sykehus osv. I trange tider levde de på en rot som vokste rundt omkring. Denne tilberedet de på forskjellige måter for at det ikke skulle bli helt likt hele tiden. Vi prøvesmakte og joa, det var ikke så ille..

IMG_0209IMG_0219IMG_0220IMG_0224IMG_0228IMG_0239IMG_0240IMG_0243IMG_0252

Det ble også en tur ned i en hule. Ca 20m gikk vi før “noen” kjente på klaus og ville opp igjen. Det var veldig trangt der nede og ikke noe sted for folk med dårlig trente lår, eller rygger med vondt i.

IMG_0260

Ferden gikk tilbake til hotellet og etter dobesøk gikk vi ut for å finne lunsj. Dette hastet litt så vi svippa innom en liten cafe-restaurant der vi fikk oss noe nuddel-greier. Herfra trasket vi videre til et museum for krigen som var her på 60-70 tallet. Det var mye elendighet å se.

IMG_0280IMG_0281
Digert helikopter.

IMG_0285IMG_0289IMG_0296IMG_0297IMG_0308
Amerikansk arroganse på sitt beste?

Utenfor var det plassert diverse tankser, skytevåpen, helikopter og fly av ymse slag. Inne var det litt mindre skyts og ammunisjon stilt ut og veldig mye bilder og små historier fra krigens dager og all elendigheten som krigen førte med seg. At USA helt tydelig har skullet vise sin makt, er sikkert. Den måten de har trampet inn og tatt seg til rette i Vietnam er ganske sykt å se. Mye detaljer om hva som har skjedd, fra tortur av enkeltmennesker til kjemisk krigføring som fører til rare kroppsdeler på babyer og andre manglende og deformerte lemmer. Mange krigsaksjoner som strider mot regler for krig.

Vi gikk videre herfra i retning hotellet, med et par stopp for kjøp av vann, is og sjokolade.
IMG_0323
Den ferske kona på taket ved poolen.

Dagens middag/kveldsmat har vi nettopp kommet tilbake fra. Vi ruslet litt nedover i gatene rundt hotellet og fant “Hotpot” som er en burger-steak-grill restaurant. Det ble en burger-tallerken-sak til kona, og en kombinert biff-burger-kylling rett til konas ektemann. Siden de andre gjestene på restauranten satte igang med røyking, forlot vi raskest mulig…

 

IMG_0342
Vietnamesisk versjon? Noen fra Atea burde vel ta aksjon her… Smile

 

Hilsen to på tur.

Dette innlegget ble publisert i Bryllupsreisen 2012. Bokmerk permalenken.

4 svar til Krig og huler .. og endel gåing idag.

Det er stengt for kommentarer.