Milano 2011 Dag 2

Dagen idag begynte med frokost på hotellet. Overraskende bra, til Italia å være, sammenlignet med sist vi var i støvel-landet. Det var på ingen måte noe som lignet grovbrød der, men vi fant noe som kunne minne om en baguett som ikke bare inneholdt luft.

Kortbukse-vær idag med mye sol og varmt vær. 24 grader nå ikveld kl 21:30

Vi tok idag utgangspunkt i et guided-tour -kart som vi fant i resepsjonen. Vi bestemte oss for å gå mot "Piazza del Duomo" for å se på kirken der. En diger og massiv kirke som jeg tok mange bilder av. Det er utrolig å se detaljene på dette byggverket. Ufattelig mange timer må ha gått med på å utforme disse vannvittige skulpturer, statuer og utskjæringer og malerier. Det var også litt spesielt å se døde mennesker ligge på utstilling….
På veien til Duomo'n var vi innom "Piazza San Babila" som også viste seg å være en kirke og derfra videre til "Castello Sforzesco".

Vi fant også en ferrari-butikk der ny shorts, en lommebok og en ny mascot ble handlet inn.
Til bestemors antatte store skuffelse og fortvilelse, vil den sorte og lite fotogene mascotten måtte vike plass for et nytt reisefølge og lykkebringer. En ferrari-bamse har overtatt jobben som følgesvenn da denne har en bedre fysikk for oppgaven og er en bedre fotomodell. Han får vel få navnet Scuderia.. 🙂

Vi har gått mange kilometer idag og de siste ble brukt til å finne dagens middagsrestaurant. Etter anbefaling fra Eli og Per, gikk vi til "Osteria della carne" som skulle være en bra restaurant.
Da vi kom dit sto to av kelnerne på trappa og restauranten var tom. Vi fikk et bord og bestilte forrett bestående av "Gnocchi (potato dumplings) with tomatoes and cream"
Viste seg å være pasta-kuler med potetstappe i med en veldig god saus som de såvidt var dekket av. Vi valgte "Finely sliced beef for two" med chips til Eva-Christine og grilla grønnsaker til meg.
Viste seg å bli et bra måltid, selv om vi ble en smule overrasket og spent da maten kom på bordet.

Nå er vil tilbake på hotellet, klokka er 22:20 og vi ser på CNN som også idag handler mye om Norge. Tragisk å se på, men også litt morro å få med seg hva "den store verden" har å si om lille Norge. Åpenbart at resten av verden er imponert og overrasket over måten den norske befolkning håndterer situasjonen.
CNN har ikke gitt noen god værmelding fra Stryn idag som vi har sett, men kan være vi ikke har fulgt godt nok med…

Håper dere koser dere i sola der hjemme.

Hilsen to på tur.

Dette innlegget ble publisert i Italia 2011. Bokmerk permalenken.

4 svar til Milano 2011 Dag 2

Det er stengt for kommentarer.