Kennedy Space Center

Romfart var dagens store happening. Billetter hadde vi kjøpt på forhånd og tidlig oppe var vi for å komme oss ut til Kennedy Space Center.
Først gikk vi ombord i en buss som tok oss rundt på området. Det var mange busser som kjørte rute mellom besøksstedene og første stopp var en utkikkspost der vi fikk se ut mot utskytingsområdet. Der så vi også transport-bilen som transporterer romferja ut til rampa. Mye utstyr og mye teknologi må til for å få sendt ut raketter og romferjer. Neste stopp på turen ga oss en dypere innføring i hvordan det hele går til og vi fikk komme inn i den gamle launch-kontrollen, som du ser et bilde fra lenger ned her…
De simulerte også slik det var ved en utskyting. Selve utstyret og benkene var nøyaktig de samme som har vært i bruk tidligere.
Vi så også en fullstendig rakett med alle deler og fikk se de enorme dimensjonene en slik rakett har. Det er digre saker som sendes avgårde..

Bussen tok oss etterhvert tilbake til hovedparken der vi var med på en simulator-tur som simulerte en utskyting. Det ristet og buldret voldsomt og var visstnok ganske reelt. Morsomt..

Etter dette tok vi oss litt mat før vi fant tilbake til bilen og satte kursen hjemover. På veien ble det en stopp på Florida Mall for å forsøke å finne en butikk som vi ikke fant.
Men det var jo et hundretalls andre butikker der, så da var det ikke til å unngå at noe ble kjøpt inn.

Vel tilbake her vi bor tok vi dagens middag på andre siden av gaten på en restaurant som heter Outback. Det er fortsatt lille julaften her i Florida, mens dere der hjemme snart våkner opp til selve julaften.
Ønsker dere alle en riktig god jul. Kos dere alt dere kan, det gjør vi 🙂

Hilsen oss på tur.

Dette innlegget ble publisert i USA 2010. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kennedy Space Center

Det er stengt for kommentarer.