Benalmádena og taubanetur

Idag har vi kjørt litt bil igjen og satte i formiddag ut på tur mot en taubane vi så fra motorveien på vei hit. Denne hette Teleférico Cablecar i Banalmádena. Det var enkelt å finne frem dit og vi fant raskt en parkeringsplass rett ved taubanen. Selvsagt var det lang kø når vi skulle ha billett, men etter en liten halvtime var vi på vei oppover.

IMG_1698IMG_1701IMG_1704IMG_1702IMG_1731

Fruen er som vanlig veldig begeistret for høyder, så mine spøker om hvorfor vognene på taubanen ikke var nummerert i rekkefølge falt ikke i smak…
På toppen kunne vi nyte en flott utsikt over store deler av Costa del Sol. Der var det godt tilrettelagte stier og trapper for å komme helt til topps og for å komme ut på de rette utsiktspostene. Noen steder gikk stien ute på kantene og igjen var fruens begeistring stor, så her var det bare å gå rolig og holde kjeft. Må nevnes at det var veldig trygt med solid gjerde til å holde seg i.

IMG_1724IMG_1705IMG_1708IMG_1713

Varmen var enda hetere her oppe, litt over 30 grader, så en is var helt nødvendig før vi ruslet ut på det sørligste utsiktspunktet. Deretter bar turen ned igjen med flott panoramautsikt både til landskapet rundt og ned i hager og bassenger til boende under banen.

Vel nede på jorda igjen ruslet vi litt gatelangs før vi kjørte tilbake til leiligheten hvor vi badet og tok noen telefoner….

Kveldens middag var en høydare. Vi gikk på måfå ned til byen og ramlet inn på en italiensk hyggelig og staselig restaurant som virket veldig lovende. Fruen hadde fått lukten på pizza og jeg kunne ikke annet enn å prøve spaghetti carbonara. Den skuffet ikke!IMG_1736

IMG_1735

IMG_1738

 

Tivoliet var vi såvidt innom på veien hjem igjen. Ikke like tett der idag, men likevel godt med folk.

IMG_1739

Jeg måtte prøve meg på å vinne en bamse og syntes luftgeværskyting virket for enkelt til å være sant, og det var det. Skulle skyte ned seks colabokser på kort avstand med noen digre trepropper som ammo. Colaboksene sto dønn fast, så det ble ikke noe bamse. Bare å flire av hele greia og gå videre….

IMG_1741IMG_1743

Vi koser oss fortsatt i Spania Smilefjes

Dette innlegget ble publisert i Spania 2018. Bokmerk permalenken.