Going to prison

Idag, mandag den 13., begynte dagen litt tidligere enn igår.
Etter frokost, på Denny’s, ruslet vi bort mot pir 33 der båten til Alcatraz går fra. Billetter hadde vi forhåndsbestilt og betalt.
En kort båttur med en båt litt mindre enn bastøfærja var alt som skulle til for å få oss ut til den beryktede og velkjente «The Rock». Vi fikk en kort briefing når vi kom av båten og deretter bar det innendørs for å se en introduksjonsfilm. Deretter ruslet vi fritt rundt på den lille øya og fikk se både innsiden og utsiden av Alcatraz.

Det er utrolig hvordan dette fengslet har behandlet folk. Bittesmå celler og lite frihet. Noe som overrasket meg litt var at det i tillegg til å være fengsel også har bodd flere familier på øya uten at fengselet hadde forstyrret dem.

Etter et par timer på øya tok vi båten tilbake og fant oss en restaurant for inntak av en lunsj.

Deretter ruslet vi mot leiligheten til et herre-par som var skolelærere. Gina hadde gjort en avtale og vi ble sittende på terrassen deres en stund og skravle og se den utrolige utsikten de hadde. Vi bestemte oss for å ta turen opp i et utkikkstårn like i nærheten. Der oppefra fikk vi et godt overblikk over San Francisco.

Etter litt om og men, fikk vi bestillt to taxier og fartet ned til en restaurant med navn Waterhouse for kveldens middag. Det var en sjømat-restaurant hvor vi spiste og koste oss… Jeg spiste den eneste retten de hadde som ikke var fisk eller sjømat.. 🙂

Klokken har nå blitt 2210 og vi har fått pakket klare koffertene våre og er klare for noen timers søvn før vi i morgen sjekker ut av hotellet og reiser videre til neste feriemål.

Heng med 🙂

Dette innlegget ble publisert i USA 2009. Bokmerk permalenken.