Siste dag og hjemreise

Vi prøvde å sove litt lenge denne siste dagen, men det var ikke så enkelt. Etter en frokost av den etterhvert så vanlige sorten, sjekket vi ut ved ti-tiden og pakket oss inn i bilen.

Som siste aktivitet kjørte vi til et utsiktspunkt som er kjent for verdens nest høyeste klippe og som ga en flott utsikt utover Funchal og kystlinja på den siden.

IMG_5292IMG_5293IMG_5294IMG_5296
Her var det rett og slett langt ned. Utsiktsbalkongen hang utenfor fjellkanten og er Madeiras svar på en tilsvarende utsiktsbalkong i Grand Canyon.

Vi ble ikke her så lenge før vi satte nesa mot flyplassen. På veien dit ville jeg opp på en annen åskant for å få sett når flyene fløy inn og landet på flyplassen. Til min skuffelse blåste det feil vei idag, så flyene kom inn fra andre siden.

IMG_5300

Vi kjørte videre ned til den lille byen omtrent midt i bildet og fikk oss litt lunsj som en avslutning på høstens ferietur. Lasagne til frua og spaghetti carbonara til meg. Litt skuffende kvalitet på maten da den valgte restauranten antagelig bare hadde ferdigkjøpt mat som de varmet opp. Smaken var ikke helt innafor. Uansett en lunsj ute i sol og varme for siste gang i år.

IMG_3997
IMG_4002IMG_4003

Herfra reiste vi til flyplassen for å levere bil og komme oss hjemover. Flyturen gikk fint og vi rakk nesten toget hjem.. Måtte bare vente en time på neste tog.

Vel hjemme kan vi se tilbake på en innholdsrik tur på et sted med mye eldre folk, iallefall nå på denne tiden av året. Det var ingen tvil om at det var lavsesong og vinter nå. Vi føler vi har fått sett Madeira og vil nok peke ut et annet reisemål neste ferie…

Takk for følget og måtte julestemningen tvinge seg på snart. Jeg håper på masse snø og mye skikjøring fremover Smile

God jul.

Dette innlegget ble publisert i Madeira 2015. Bokmerk permalenken.