Ridetur og mer byvandring

Idag har vi stått opp enda litt tidligere enn vi pleier. Vi skulle ut å ri idag med et firma som selger rideturer. De hentet oss klokken 08.00 på hotellet og så ble det litt kjøring før vi var fremme ved stallen. Det var et ungt par som drev dette lille firmaet og de hadde også en haug med hunder. Egentlig hadde de visst bare tre, men så hadde det kommet til noen flere etterhvert av hunder som ikke lenger hadde noe annet hjem. Nå hadde de 13.

IMG_5287
Denne hunden ser kanskje gammel ut, men den var ikke mer enn åtte år.

Vi fikk oss hjelm på hodet og vanter på hendene, så var vi klare for ridetur. Jeg fikk en stor hvit sak som het Apollo. Han var en trivelig gutt med noen egne meninger iblant og han vrikket veldig på kroppen når han gikk.

IMG_5274

IMG_5280
Ut på tur…  aldri sur.

Det ble en fin tur i skog og mark. Det ble ingen spektakulær tur på noen måte, men vi koste oss veldig og nøt stillheten i skogen. Etter halvannen time og nesten åtte kilometer unnagjort, krabbet vi ned fra salen og ble kjørt tilbake til hotellet.

Her snudde vi i døra og gikk ut på vandring til Funchal. Ettersom mange butikker var stengt igår, var det et par vi ville sjekke ut. Så fikk vi da kjøpt noen flere gaver… På vei til byen stoppet vi innom en restaurant og fikk oss litt lunsj. Kyllingsalat til meg og suppe til fruen.

IMG_3974IMG_3975IMG_3976
Bare så det er nevnt. Jeg spiste ikke opp alt denne gangen heller.

En ting vi har sett lite av her er EL-biler. Kun TO stk har vi sett og også et par ladestasjoner der man må betale for strømmen. Skulle vel egentig bare mangle. Ellers lar vi oss stadig imponere over utrolig bratte innkjøringer til hus, bakgater og hovedgater.

Etter en god trasketur i byen der vi fikk sett de siste gatene, var det godt å krype ned i boblebadet på taket. Vannet her kunne gjerne vært litt varmere. 30 grader er ikke nok.

IMG_3978Så var den siste kvelden kommet og jeg hadde lyst til å spise på en god restaurant. Jeg googlet fram til Zarcos som viste seg å være et populært sted. Det var ikke så mange der når vi kom, men det kom mange mens vi satt der. Vi spiste Espetada idag også. Det var disse grillspydene med kjøtt etter eget ønske. Vi tok kylling og biff. Utrolig deilig kjøtt som smakte veldig godt.

IMG_3979

Jørgen geleidet oss trygt tilbake til hotellet hvor vi nå skal slappe av og sove vår siste natt på Madeira for denne gang.

Etter en uke på tur med mange opplevelser skal det bli godt å komme hjem igjen. Vi er jo en smule rastløse og er ganske enige i at nå er det ikke så mye mer å se i Funchal og Madeira som vi har lyst til. Vi hadde nok måttet kjede oss litt hvis vi skulle være her en uke til.

Mange hilsner fra oss på tur.

Dette innlegget ble publisert i Madeira 2015. Bokmerk permalenken.

4 svar til Ridetur og mer byvandring

 1. Hanne sier:

  God tur hjem. Klemmer fra mamma og pappa/svigers

 2. Nina sier:

  Takk for reisebrev 😉

 3. Gina-Elisabeth sier:

  God tur hjem dere to! Og takk for at vi har fått følge dere her 🙂 Ser ut som dere har utnyttet dagene til det fulle. Mange klemmer

 4. Dag sier:

  Takk for mange flotte bilder og gode kommentarer/beskrivelser.
  Ser ut til at dere har hatt en fin tur!
  Nå er det tilbake til hverdagen og gode førjulsdager.
  Mange klemmer fra oss

Det er stengt for kommentarer.