Fjelltur langs vannlinja

Jeg våknet en liten stund før vekkeklokka idag. Litt vondt i brystet etter å ha ligget i en hard seng og litt øm på sidene. Alt er ved det vante, sånn seng-og-søvn-messig. Den løvtynne madrassen de installerte i senga kan ikke ha vært særlig mer enn en tynn dyne. Har ikke tatt meg bryet med å sjekke..

IMG_5147

Etter en dusj og frokost pakket vi sekken med mat vi kjøpte igår og klær. Klare for en ny tur med “Madeira Explorers”.

Dette er forøvrig dagens første bilde, bare sånn for å få frem at her vi bor, i Funchal, er været helt strålende.

 

Kara fra turfirmaet henter oss og to andre på hotellet en drøy kvart for sent. Ut på tur og opp i det samme fjellområdet vi prøvde oss på for noen dager siden. Det ble dessverre den samme historien en gang til. Altfor dårlig vær, så ingen vits i å gå å subbe i fjellet med piskende regn, 6 grader og tåke som bomull.
IMG_5148

Dette bildet er tatt ut av bilvinduet. Så ikke helt vitsen med å gå ut i det hele tatt. Vi er her på 1800 meters høyde og “ser an” været.

Når guiden kommer tilbake til bilen kommer beskjeden om at det ikke blir noe tur her, men at vi istedet kjører ned til østsiden av Madeira for å se på naturen og fjellene der. En liten time senere er vi på vei innover på turistvennlige stier for å se på vulkan-fjell og hvordan vær og vind har formet fjellene.

IMG_5158IMG_5162IMG_5164IMG_5172

Vi var elleve stykker på turen og guiden var ikke like informativ som vår forrige guide. Han her kan vi kanskje trille frem en treer på terningen til. Men vi fikk da gått en tur og sett mye natur. Etter å ha besteget den høyeste toppen (ca 135moh), ble det en lunsjpause ved et hus der ute. Vi hadde med bananer, rundstykker, boller og brus. Mens vi spiste kom det litt regn, men det ga seg fort.

IMG_5203

IMG_5206IMG_5207

Kjøreturen hjemover igjen inneholdt plutselig et stopp til som vi ikke var helt forberedt på. Vi stoppet ved et lite sted der vi kunne gå på do og ta en kopp kaffe. Jeg fleipet med guiden om det var baren til broren hans, men det var visst ikke det. Tror nok han skjønte hva jeg mente, for det var ganske meningsløst å stoppe når turen var over og det bare var noen minutter å kjøre tilbake til hotellene.

Uansett så vi en norsk båt liggende til kai der. Christian Radich er vel et kjent navn for mange.
IMG_5217

Da vi omsider kom oss hjem til hotellet ble det en fortjent dusj og litt avslapping før vi tok bilen til et stort kjøpesenter. Her prøvde vi å finne noen julegaver, men det ble ikke storfangst. Middagen tok vi på en restaurant som serverte oss biff. Filet mingnon til fruen og Portugisisk biff til meg. Smaken var bra og gode og mette ble vi.

IMG_3955IMG_3956

Vi fant også noen kule pusekopper i en butikk:

IMG_3960

Desserten idag tok vi stående. Her nyter Eva-Christine en marshmallows is:

IMG_3959

Og med det sier vi takk for idag og på gjensyn.

Klemmer fra to på tur.

Dette innlegget ble publisert i Madeira 2015. Bokmerk permalenken.