Biltur på Madeira

IMG_3865Idag våknet vi opp til et fantastisk vær. Vi synes det er greit å stå opp sammen med sola. Vi hadde ingen planlagte hendelser idag, så da var det på sin plass å få litt valuta for pengene vi har lagt i leiebil.
Etter en frokost, ikke overraskende lik gårdsdagens, pakket vi med oss litt småtteri og gikk mot bilen. På veien ut fikk vi sjekket mulighetene for ridetur i fjellet og også bedt om mer madrass i senga. Vi sliter begge med dårlig søvn og vondter i kroppen etter en ekstremt hard seng. Selv om jeg står på en fot i senga svikter den nesten ikke…

 

IMG_5080
Fint vær idag….

Vi snakket litt med guiden fra StarTour på hotellet og fikk med oss et kart og noen tips om hvor vi kunne kjøre og ikke kjøre. Sammen med Jørgen (les:TomTom) fant vi fram både hit og dit på øya.

Vi kjørte fra Funchal mot Ponta Do Sol der vi hadde et kort stopp før turen gikk videre til Madalena do Mar og så til Calheta.
IMG_5086Derfra over fjellet til Porto Moniz.  Siden været var så ekstremt bra i Funchal, er det vel helt naturlig å oppsøke litt dårligere vær andre steder.
Veien over fjellet gikk opp til 1200 meters høyde og der var det tåkete og bare 10 grader. Det regnet og var virkelig utrivelig. Måtte ut og ta et bilde av bilen og ble både kald og våt.

I Porto Moniz stoppet vi for å se på klippene og bølgene som bruset innover. En rask lunsj ble det også her, og denne lille restauranten vil vi anbefale at du holder deg unna. Masete betjening som skravlet høyt og intenst med hverandre. Maten var ikke av de beste. Selv ikke toasten til fruen var varm. Veldig enkel greie..

IMG_5093IMG_5104IMG_5115IMG_5122

Etter lunsj kjørte vi videre østover forbi São Vicente og Santana før vi stoppet i Faial.

IMG_1851
Fantastisk brede og gode veier som slynger seg bortover fjellsiden.

 

IMG_5138IMG_5134
Der ble det en is og et dobesøk før turen gikk videre til Santa Cruz.

IMG_5141IMG_5143

I Santa Cruz, som er like ved flyplassen, så vi litt på bølgene og gikk en tur i smågatene. Vi var også innom et apotek der Eva-Christine fikk kjøpt seg en støtte-greie til kneet og Voltaren-gel som de anbefalte å bruke. Så får vi se om hun er klar for en lang dag i fjellet og skogen igjen i morgen.

IMG_3885
På taket til hotellet var det fint å se på solnedgangen. God utsikt mot Funchal.

IMG_3909IMG_3911
Dagens middag fant vi på en kinarestaurant. Vårrull til forrett og for meg ble det kylling i ananas. Og ja, det var i ananas og også med ananas. Den ble nemlig servert i et halvt ananas-skall. Morsomt…

Idag har vi altså opplevd flere typer vær og store forskjeller i klima og natur. Madeira har mye forskjellig å by på. I morgen venter en planlagt guidet tur på de høyeste fjelltoppene på øya. Måtte bare været bli bra..

Så nå gjenstår det bare å pusse tenna og prøve senga som nå har blitt oppgradert med en bitteliten minimal overmadrass som jeg håper gjør underverker.

Dette innlegget ble publisert i Madeira 2015. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Biltur på Madeira

Det er stengt for kommentarer.