Dag 3 – Reisen til Geiranger

En ny fin dag har vi hatt på vår første norgesferie. Min dag startet med nye svømmebriller i bassenget på Radisson Blu på Beitostølen. Det er egentlig ganske forfriskende med noen hundre meter svømming om morran, så jeg må vurdere å skaffe meg noe sånt i heimen…

Etter en rikholdig frokost sjekket vi ut og la i vei på nye eventyr. Nesa pekte i retning Geiranger og på veien dit skulle vi innom Lom. Jeg tror fruen var godt fornøyd med at vi hadde forkastet mitt ønske om å gå til Galdhøpiggen i morgen, for hun nevner stadig noe om såre hæler og slitne muskler etter gårdsdagens fjellvandring.

Etter å ha sett mange flotte fjellandskap ankom vi Lom. Det var selvsagt den ikke så ukjente bakeren i Lom som var målet med besøket. Der var køen like massiv som bakverket vi omsider fikk smakt på. Det skulle vise sg å være verdt ventetiden. Du verden for noen gode kanelboller, skolebrød og boller. De må ha inneholdt mye energi, for noe mer mat ble det ikke før middag.

Turen gikk videre mot Geiranger, trodde vi. Hotellet vi skulle bo på lå på Hjelle som jo ikke er i Geiranger. En stor bommert vi hadde gjort og ikke sjekke opp når vi hadde søkt etter hundevennlige hoteller i Geiranger og fått treff på denne. De var veldig hyggelige der og lot oss kansellere bestillingen, selv etter innsjekk. Så da kjørte vi til Geiranger og begynte letingen etter en pute med tak over. Fullt overalt. Vi googlet og ringte og etter en seks-syv forsøk hadde vi maks flaks og fikk ei hytte med prima utsikt og hund tillatt. Jeg benyttet anledningen til å skrape ett flakslodd, men det var visst å dra strikken for langt.

Dagens middag ble inntatt sent på kvelden sånn rundt halv ti… Som nevnt må det ha vært rikelig med energi i bakevarene fra Lom.

Tror at bildene forteller resten.

I morgen er det på med fjellstøvler og opp i fjellsidene. Tipper fruen skal få noen flere slitne muskler hun ikke ante hun hadde. Jeg merker selvsagt ingenting

IMG_3032 
På hotelltur gjelder egne regler. Det var jsg som kommanderte han opp i senga. Skal sies at han ikke gikk ned igjen like enkelt.

IMG_3038 IMG_3037
Her er fra bakeren på Lom. Vi var ikke ensomme der.

IMG_3047IMG_3052
Her inntas både kanelsnurr og skolebolle.

IMG_3054
Her er vi på gamle strynefjellvei.

IMG_7289 

IMG_7333

IMG_7339
Fruen viser overraskende stor begeistring for snøen.  Legg merke til de nye skoa

IMG_7373
Her fra Hjelle, der vi ikke overnattet…

IMG_7361IMG_7371IMG_7366IMG_7380

IMG_7384
Her er utsikten fra hytta vi endte opp med i Geiranger.

IMG_3062 IMG_3063
Selfie fra Geiranger.

IMG_3064

IMG_3065
Dagens sene middag. Vanvittig god burger med krydder i burgerbrødet.

God natt fra Geiranger.

Dette innlegget ble publisert i Norgesferie 2015. Bokmerk permalenken.