En bydag i San Francisco

Så er vi her igjen, i byen med de bratte bakkene og kabel-trikk. Idag har vi gått litt dit vinden blåste oss i forskjellige retninger. Fruen og jeg rulset nedover mot vannet og begynte å gå fra pir 1 og helt opp til pir 39. Sistnevnte er den mest kjente piren og inneholder flere restauranter og gavebutikker ++…

IMG_5215På veien til pir39 passerte vi hjemmebanen til San Francisos baseball-lag og et par båthavner. Vi passerte også en lite park med noen skilter som fortalte om historien til byens havneområde. Blant annet kunne vi lese om hvordan de i eldre dager losset båtene når de kom inn. Hver mann bære ut 20 tonn i timen for noen og tredve cent i timeslønn. Nå er det ikke mye liv igjen av denslags langs pirene i San Francisco.
IMG_5222IMG_5228IMG_5242IMG_5252IMG_5262IMG_5267

IMG_5321Vi møtte Hanne og Dag og spiste lunsj med de, før vi gikk en tur på Lombard Street for å se den kjente svingete veien med alle blomstene.

IMG_5316

IMG_5355Herfra gikk vi hver for oss tilbake til hotellet. Eva-Christine og jeg passerte kabel-trikkens motor-museum som er der kabelen styres og gis kraft fra. Et imponerende system som de har hatt der i mange år og oppgradert oppgjennom årene.
IMG_5352

 

Senere gikk vi alle ut til middag og fant en flott steak-house restaurant hvor alle bestilte sjømat. Naturlig nok det?

Etter middag tok vi en kjøretur rundt i byen for å kjenne litt på de bratte bakkene. De som synes vi har bratt bakke opp til huset hjemme, får ta seg en tur hit. Bakken vår hjemme er som en liten helling i dusjen i forhold.

Nå er det sovetid her, mens dere der hjemme forhåpentligvis er godt igang med dagen. Nå har vi en dag igjen her i San Francisco, før vi på fredag setter nesa hjemover. Vi gleder oss stort til å se igjen Fönix’en vår som vi savner veldig.

IMG_5330

Dette innlegget ble publisert i USA 2014. Bokmerk permalenken.

2 svar til En bydag i San Francisco

  1. Hans sier:

    Det ser ut for at dere så lang har hatt opplevelser som gir minner for all fremtid. Stripa og en burger på Sem kan vel ikke sammenlignes med maten og opplevelsene. Takk for at vi har fått «vært» med på turen 🙂

    Forstår at dere savner Fönix’en – han er bare eksemplarisk 🙂 Han har hatt mange opplevelser han også. 🙂 Nyt den siste dagen – og god tur hjemover 🙂

  2. Anastasi sier:

    Fett!

Det er stengt for kommentarer.