Route66 fra Santa Fe til Gallup

Idag har vi begynt pent med en rolig joggetur i flotte Santa Fe. Ca 6km i god varme og flott vær. Med ca 2200 høydemeter syntes jeg det fikk holde. Frokosten på Las Palomas var bra. De hadde ikke noe skikkelig brød der heller, men de hadde da mye annet snask. Ikke minst fikk vi omelett etter eget ønske. Live-musikk hadde de også i form av en gitar og en panfløyte.

Etter en kort planleggingsøkt, sjekket vi ut og vi tok en kort handletur i Santa Fe. Fruen hadde vindu-shoppa noen sko igår, som måtte kjøpes på skikkelig vis idag. Her dukket det også frem en julebutikk, så da var det en til i reisefølget som fikk mer fyll i kofferten.

Med bilen full satte vi kursen i retning Albuquerque. Veien dit var fin og variert, uten de helt store tingene å se.

IMG_4007IMG_4012

IMG_4014

I Albuquerque stoppet vi på et helt tilfeldig sted og spiste lunsj på en grillrestaurant. Vi parkerte på en parkeringsplass som hadde et merkelig betalingssystem. Det var en stor boks med en sprekk til hver plass. Hvordan dette ble håndhevet ante ikke vi, men puttet på penger for å være på den sikre siden.

Etter en lunsj bestående av burgere og tacos, ruslet vi en kort runde og fant ganske mange butikker. En litt gammel stil på alt og byen var ganske hyggelig. Det var old-town delen vi så. Jeg tror Albuquerque egentlig er en ganske mye større by, men vi tok oss ikke tid til å sjekke ut hver eneste krok. Vi rattet tibake til route66 og fortsatte sørover på den eldste delen av r66. Nå var det plutselig blitt musikk i bilen, noe vi ikke har vært så veldig plaget av tidligere. Stereoen i bilen sto ikke på, det sjekket Gina nøye og Jeppe bak rattet trykket på alt han fant av knapper uten å finne ut noe. Overraskende nok var det musikk som vi kjente fra før, men vi fant ikke helt ut hvor i bilen musikken kom fra. Jeg fikk iallefall skylda siden jeg vel var den eneste som kunne gjennomført et slikt stunt, der jeg satt bakerst.. Jeg skrudde av blåtanna på mobilen min, men like herlig fortsatte musikken. Her trillet det ut toner fra både Andrea Bocelli og Vamp, så ingen tvil om at dette kom fra en kilde i bilen og ikke en radiostasjon. Etter en stund, når fruens tålmodighet var slutt,  plukket svigermor frem mobiltelefonen sin som “overraskende” fortsatte å øse ut av kjente toner… 

Mange mil ble kjørt og vi kom etterhvert til flere mindre stoppesteder som helt sikkert var mer flittig brukt før da det ikke gikk så fort på veiene og behovet for en hvil var større enn nå. Mye gammelt og nedlagt, men også mye som har blitt tatt godt vare på av husmasse og andre installasjoner.

Ikke minst stoppet vi da vi så noen et arrangement med mange hester. Viste seg å være en form for konkurranse der de skulle fange et dyr som løp avgårde med livet som innsats.IMG_4080IMG_4066IMG_4058IMG_4064

Etter å ha beskuet mange fjellformasjoner, biler og bensinstasjoner passerte vi plutselig en samling med mange gamle biler der man kunne kjøpe bildeler. Dette var stengt idag, så vi kom ikke inn og fikk sett skikkelig.

IMG_4084IMG_4085IMG_4086IMG_4090

Vi ankom til slutt Gallup som var dagens mål. Vi sjekket inn på “Days Inn” og tok deretter turen litt bortover i gata på jakt etter litt mat.

IMG_4050IMG_4052

Idag falt valget på Pizza Hut. God pizza spiste vi og mens vi satt der kjørte flere tog forbi. Godstransport-tog. Jeg talte 115 vogner og fire lokomotiver på ett av togene. Jadda, alt er stort i USA. Vi bor også langs denne toglinja og togene passerer et steinkast fra hotellveggen. Kjekt da at de er bestykket med fire hissige dieseldyr i fronten som peser i vei det de kan…

Så tok vi kvelden med et bad i bassenget for fruen og meg, mens de andre fant på noe annet.

IMG_4098

Forøvrig kan vi melde om fire regndråper på bilen idag, og noen fler nå i kveld..  Ellers ser vi bare godt solrikt og varmt vær.

Dette innlegget ble publisert i USA 2014. Bokmerk permalenken.