Amarillo til Santa Fe

Idag har vi kjørt et godt stykke og forflyttet oss mye på route66. Etter utsjekk fra hotellet pakket vi oss inn i Forden og kom oss avgårde i retning Santa Fe som var dagens endestasjon.

Første stopp var et bilmuseum i Glenrio. På veien hit passerte vi grensen til staten New Mexico og det betydde at gikk inn i en ny tidssone og klokken skule stilles en time tilbake. Vi er nå 8 timer bak norsk tid.

Vi valgte å kjøre deler av en veldig gammel trase av route66 som gikk på grusvei. Museumet var en del av “Russells Truck & Travel Center”. Der hadde de samlet en imponerende samling med mange gamle og flotte biler. Noen var også av nyere dato. Flere av disse bilene var ikke brukt i det hele tatt. Bilene var veldig rene og pene og mange av de fremsto som nye. Her spiste vi også lunsj på SubWay og fikk kjøpt inn en ny maskot for turen. Han henger i bilen.

IMG_3889IMG_3891IMG_3904IMG_3907

Herfra pekte nesa videre mot Tucumcari hvor vi siktet oss inn på en veistripe med flere flotte restaurerte bygninger. Vi burde nok kjørt denne stripe på kvelden, for visstnok skal det være mye neonlys der. Riktignok er mange av disse døde og ikke vedlikeholdt. Det var en varm time vi brukte her. Rundt 35 grader og sol.

IMG_3921IMG_3928IMG_3917

Vi rattet videre mot Santa Rosa der det også var et museum vi stakk innom. Mer biler og mer morro.

IMG_3941IMG_3949IMG_3952IMG_3972

Legg merke til den flotte brøytebilen som også hadde gravemaskin-arm bakpå. Det måtte jo være den ultimate arbeidsbilen. For vår del hadde den nok ikke kommet opp bakken hjemme, så den får vi glemme.

Vi kjørte videre mot route66’s høyeste punkt, Glorieta Pass, som ligger på 7.500 fot. (2.286 moh). Vi hadde regnet med at det var et utsiktpunkt eller noe, men der tok vi feil. Derfra bar det raskt til Santa Fe.IMG_3994

Her er vi nå og etter innsjekk på Las Palomas hotel, fant vi en god restaurant hvor vi fikk kulinarisk påfyll. Ingen pasta og pizza idag. Her ble det Fajita med hvetetortillas, kylling og ris, suppe, biffer og desserter…  “Noen” drakk også øl…

Etterpå tuslet vi en runde i byen og fikk sett mange stengte butikker som solgte masse turisteffekter. La spesielt merke til at det var veldig mange gullsmedbutikker her, sammen med klær, vesker og sko da som er overalt. Elektronikkbutikker var det fint lite av Sad smile

Vi kan vel trygt si at vi koser oss på tur og opplever mye. Litt slitne blir vi, men vi er da ikke på ferie for å slappe av….

Dette innlegget ble publisert i USA 2014. Bokmerk permalenken.

3 svar til Amarillo til Santa Fe

Det er stengt for kommentarer.