Homsedag i New York

Idag har vi hatt en varm og innholdsrik dag. Den spreke delen av reisefølget begynte dagen med litt jogging. Jeg tok turen til Central Park og løp litt på måfå der. Fant omsider tilbake til hotellet etter en times tur. Deretter ble det en overraskende bra frokost på hotell 414 som imponerte med grovbrød på menyen. Det er det ikke ofte vi har sett på hoteller rundtom… Forøvrig kan Hotel 414 anbefales!

IMG_3081

Vi tok beina fatt og gikk ned mot Hudson River i retning sør. Vi passerte et voldsomt stort hangarskip som lå ved et museum. Videre gikk vi inn på “The High Lane” som er en gammel jernbanetrase som de har bygget om til en fin turvei med mye grønne vekster og annet buskas.

 

IMG_3094

Som overskriften forteller har det vært litt homsete i New York idag. Årets store parade  “Gay pride parade” har gått av stabelen og amerikanerne gjør det med pomp og prakt. Vi var forberedt på at paraden skulle være idag, men ante ikke omfanget. Store områder av byen var sperret av og det gjorde det veldig vanskelig å komme seg rundt. Vi ble stående og se på alt oppstyret en stund og fikk med oss endel av folks rare klesstiler og et tydelig ønske om å fortelle omverdenen hvem de er.

IMG_3145
IMG_3152
IMG_3154

De som har sett på “Orange is the new black” gjenkjenner kanskje denne transen?

Omsider kom vi oss ned til Ground Zero og fikk sett den nye Freedom Tower som de har bygget opp etter 9/11. Vi så også på de store vannmonumentene de har bygget der de gamle tårnene sto. En ganske spesiell stemning rundt disse. Det nye tårnet var enormt. Når man sto og så oppover på det fra siden så det ut som det forsvant opp i himmelen.

IMG_3192

IMG_3223

IMG_3225

Herfra splittet reisefølget lag og Eva og jeg ruslet mot Battery Park for å se litt i den retningen. De andre skulle beskue Brooklyn Bridge. På vår vei gikk vi forbi noen små båter som lå i havnen. Akkurat som i Helgeroa, omtrent..

IMG_3241IMG_3244

Vi tok Metro’en opp til Soho for å finne en butikk jeg ville innom for å sjekke ut en klokke. Butikken fant vi lett og vi fikk shoppet litt. Klokka viste seg å være dyrere enn hjemme, så ingen vits i å kjøpe den her.

Etter en taxitur tilbake til hotellet ble det en liten strekk og spasertur til en bra restaurant der vi fikk inntatt dagens middag. Det gikk i pizza og pasta idag. En liten sving bortom Times Square også før vi nå har tatt kvelden.

IMG_3278

IMG_3281

Dette innlegget ble publisert i USA 2014. Bokmerk permalenken.

2 svar til Homsedag i New York

Det er stengt for kommentarer.